SpaceX laukaisi Falcon 9:n, video tarjosi näkymän koko matkan avaruuteen ja takaisin

Matti Robinson
14. tammikuuta, 2017 20:59

Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX on tänään laukaissut uuden satelliittien kantoon kehitetyn Falcon 9 -raketin onnistuneesti. Ensimmäinen yritys syksyllä päätyi hurjaan tulipalloon ennen laukaisua.
Nyt laukaisu oli onnistunut ja raketti kohosi avaruuteen suunnitelmien mukaisesti. Raketti kantoi Iridium-yhtiön satelliittin kiertoradalla, jonka jälkeen suuntasi takaisin maahan.
Laskeutuminen tapahtui etäohjatulle proomulle Tyynellämerellä. Raketissa ollut kamera tarjosi kuvamateriaalia niin nousun kuin laskun ajan aivan laskeutumiskontaktiin asti. Raketti laskeutui aivan proomun keskellä olevaan rastiin noin kahdeksan minuuttia lähtölaskennan jälkeen ja riemu oli käsin kosketeltava yhtiön päämajassa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun raketti laskeutuu onnistuneesti etäohjatulle laivalle.
Oheisella videolla SpaceX tarjoaa videomateriaalia raketista ja raketilta, selostusta tapahtumien kulusta ja tietysti SpaceX-tiimin raikuvat aplodit onnistumisten johdosta. Tämän jälkeen videolla seurataan satelliitin, joka oli Falcon 9:n prioriteetti numero yksi, matkaa kiertoradalla.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat SpaceX
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.