Muistatko minikokoisen NES-konsolin? Näin se on mennyt kaupaksi

Matti Robinson
16. joulukuuta, 2016 21:19

Nintendo esitteli heinäkuussa alkuperäisen NES-konsolin miniversion, joka tuotiin myytiin myöhemmin tänä vuonna. Erityisesti joulumyyntiin suunnatusta minikonsolista odotettiin tietysti hittiä, sillä kukapa ei maksaisi muutamaa kymppiä klassikkopeleistä, joihin lukeutuu mm. Mario Bros., Metroid ja Bubble Bobble.
Nyt joulun lähestyessä kovaa vauhtia olemme saaneet tietoon epävirallisia myyntilukuja NES Classic Editionista. VentureBeat kertoo NPD-tutkimusyhtiön luvuista, joiden mukaan Yhdysvalloissa on myyty marraskuussa 196 000 NES CE -yksikköä.
Kyse on varsin pienestä määrästä ensimmäiselle myyntikuukaudelle ottaen huomioon laitteen potentiaalin. Noin 60 dollarin hinta ja retrohenkisyys ovat hyvät myyntivaltit, mutta aina nekään eivät riitä. Ongelma onkin ollut, että laite on loppuunmyyty jatkuvasti. Nintendo ei vain pystynyt toimittamaan laitteita tarpeeksi nopeasti.
Huomattavasti kalliimmat PlayStation 4 ja Xbox One -konsolit myivät molemmat huomattavasti paremmin. Huippukonsoleiden myyntiluvut olivat Yhdysvalloissa molempien kohdalla yli miljoona kappaletta marraskuussa.
Tässä vaiheessa ei ole tietoa kuinka paljon Nintendo on onnistunut laitteita toimittamaan joulukuussa, mutta mikäli vielä jostain onnistutte löytämään NES Classic Editionin, niin toimikaa nopeasti, sillä se varmasti myydään alta aikayksikön loppuun.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo NES NES Classic Edition
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.