Viranomaiset luopuvat kirjeistä: Viestintä siirtyy nettiin vuonna 2018

Manu Pitkänen
15. marraskuuta, 2016 9:29

Viranomaisten lähettämät kirjeet eivät työllistä postinkantajia tulevaisuudessa enää samaan malliin kuin nykyään, sillä viranomaisviestinnässä aiotaan siirtyä sähköiseen tiedottamiseen vuodesta 2018 alkaen. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.
Jokainen kansalainen on saamassa Suomi.fi-palveluun oman "postilaatikon", jonka kautta julkisyhteisöt alkavat hoitaa yhteydenpitoa reilun vuoden kuluttua. Esimerkiksi veroilmoitukset ja Kelan kirjeet ilmestyvät jatkossa Suomi.fi-palvelussa. Nykyisen linjauksen mukaan julkisyhteisöt on velvoitettu käyttämään Suomi.fi-palvelua ensisijaisena tiedotusvälineenä vuodesta 2018 alkaen. Palvelua voi käyttää verkkoselaimella, mutta sen lisäksi saataville on tulossa mobiilisovellukset, joiden avulla kansalaisia on mahdollista muistuttaa lähestyvistä aikarajoista.
Keskeinen pulma viranomaisviestinnän sähköistämisessä on tietysti se, että kaikilla ei ole mahdollisuutta hankkia palvelun käyttöön vaadittavaa laitetta tai laitteen käyttö on liian haastavaa. Näissä tapauksissa viestintää voidaan edelleen jatkaa paperisessa muodossa.
Sähköisen viestinnän yksi etu paperiseen kirjeeseen verrattuna on se, että kaksisuuntainen tiedonvaihto nopeutuu merkittävästi.

Lue myös nämä
Tägit
Suomi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.