Windows 10:n Anniversary-päivitys rikkoi miljoonia web-kameroita

Sami Koivunen
20. elokuuta, 2016 16:02

Elokuun alussa julkaistu Windows 10:n vuosipäivitys on tehnyt miljoonista USB-liitäntään kytkettävistä web-kameroista käyttökelvottomia.
Käytännössä ongelma voi näkyä esimerkiksi kuvan jäätymisenä Skypen videopuheluissa. Thurrot.com kertoo ongelman johtuvan todennäköisesti siitä, että Windows 10 tukee Anniversary-päivityksen myötä USB-web-kameroissa ainoastaan YUY2-videonpakkausstandardia ja on lopettanut tuen MJPEG- ja H.264-videonpakkausstandardeille.
Ongelma on osoittautunut Microsoftille varsin kiusalliseksi, sillä sitä esiintyy mm. Logitechin suosituimmissa web-kameroissa. Tuskaa lisää se, että Anniversary-päivitystä voi katua vain kymmenen päivää ja korjaus kameraongelmaan on luvassa aikaisintaan ensi kuussa.
Thurrot.comille kirjoittava Rafael Rivera on julkaissut ongelmaan ratkaisun, joka vaatii muutoksien tekemistä Windowsin rekisteriin. Korjausta voikin suositella vain kokeneille käyttäjille.

HKLMSOFTWAREWOW6432NodeMicrosoftWindows Media FoundationPlatform, add DWORD "EnableFrameServerMode" and set to 0. #webcamgate

-- Rafael Rivera (@WithinRafael) August 19, 2016

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft käyttöjärjestelmät Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.