Nvidia julkisti uuden Titan X -lippulaivanäytönohjaimen

Panu Roivas
22. heinäkuuta, 2016 22:38

Nvidian kesä jatkuu uusien näytönohjainten julkaisuilla, ja tällä kertaa vuorossa on uusi lippulaivamalli GeForce Titan X.
Jos Nvidia Titan X kuulostaa tutulta nimeltä, Nvidia käytti sitä jo edellisen sukupolven huippumallin osalta, ja ilmeisesti yritys on päättänyt lopettaa uusien kirjainyhdistelmien keksimisen, ja Pascal-sukupolven myötä huippumallin nimi pysyy Applemaiseen tapaan samana. Pienenä muutoksena Nvidia on päättänyt jättää "GTX"-lisukkeen pois nimestä.
Pascal-arkkitehtuurin Titan X käyttää uutta GP102-piiriä, josta käytössä on leikattu 3584 CUDA-ytimen versio. GTX 1080 -näytönohjaimeen verrattuna Titan X:ssä on 40% enemmän laskentayksiköitä, ja 11 TFLOPsin laskentakapasiteetin mukaan se olisi 24% tehokkaampi. Muistien osalta käytössä on 384-bittinen muistiväylä, jonka päässä on yhteensä 12 gigatavua GDDR5X-muistia.

Nvidian mukaan Pascal-pohjainen Titan X on parhaimmillaan 60% nopeampi kuin Maxwell-kaimansa, mikä asettaisi sen karkeasti arvioiden parhaimmillaan 30% nopeammaksi kuin GTX 1080.
Tarkemmat suorituskykylukemat julkaistaan 2. elokuuta kun uusi GeForce Titan X julkaistaan virallisesti. Näytönohjain tulee Nvidian mukaan myyntiin vain ja ainoastaan GeForce.com-verkkosivuilla, eikä sitä ilmeisesti myydä sopimusvalmistajien kautta ollenkaan. Hintaa Nvidia Titan X:llä on Nvidian sivujen kautta 1200 dollaria. Toistaiseksi tiedossa ei ole miten Nvidia aikoo hoitaa Euroopan julkaisun, sillä verkkokauppa toimittaa tuotteita Euroopassa vain Britteihin.

Lue myös nämä
Tägit
näytönohjain Pascal Nvidia Titan X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.