Mozillan uusi projekti: Yrittää murtaa Googlen ylivaltaa

Manu Pitkänen
7. heinäkuuta, 2016 18:06

Mozilla kertoo havahtuneensa trendiin, jossa sisältöjen löytyminen on vain harvojen isojen palveluiden – kuten vaikkapa Googlen tai Facebookin – takana. Firefoxin kehittäjälle tämä ei käy päinsä, minkä takia se aloitti Context Graph -hankkeen.
Mozilla kuvailee Context Graphia ikään kuin uudenlaisena älykkäänä Seuraava sivu -painikkeena, vaikka se tuskin tulee korvaamaan vanhaa näppäintä. Hankkeen tarkoituksena on rakentaa käyttäjien selaushistoriaan tukeutuva suositusjärjestelmä, joka auttaa löytämään hyödyllisiä sisältöjä mikäli löytämälläsi sivulla ei ollut kaikkea tietoa.
Ajatuksena siis on, että järjestelmä oppii muiden käyttäjien tiedonhakukerroista ja koostaa niiden pohjalta suosituksia muille samankaltaista tietoa hakeville käyttäjille. Jos olet esimerkiksi pyörän korjaamisesta kertovalla sivulla, voisi järjestelmä ohjata aiheeseen liittyvälle sivulle, joka on auttanut paremmin muita samaa tietoa hakevia. Silloin käyttäjän ei tarvitsisi palata Googlen hakusivulle ja yrittää keksiä osuvampaa hakulausetta.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mozilla Context Graph
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.