Disney ottaa käyttöön Nokian Ozo-kamerat

Manu Pitkänen
26. huhtikuuta, 2016 10:18

Nokia on solminut monivuotisen sopimuksen The Walt Disney Studiosin kanssa, minkä myötä elokuvajätti alkaa hyödyntää Nokian Ozo-virtuaalitodellisuuskameroita VR-sisältöjen kuvaamisessa.
Disney aikoo käyttää Ozo-kameroita "markkinoinnissa ja kiehtovien VR-sisältöjen luomisessa". Elokuvia sillä ei ole siis tarkoitus kuvata, mutta Disney aikoo käyttää sitä elokuvien oheissisältöjen tuotantoon. Disney on jo julkaissut Ozolla kuvattua sisältöä The Jungle Book -elokuvan markkinointiin liittyen (jutun lopusta löytyy Ozolla kuvattu haastatteluvideo). Nokian kanssa solmitun sopimuksen piiriin kuuluvat myös Disneyn alaisuuteen kuuluvat studiot, kuten Marvel, Lucasfilm ja Pixar.
Nokian Ozo-kamera maksaa 60 000 dollaria kappaleelta, joten se on liian hintava amatöörien käyttöön. Nokia Technologiesin johtaja Ramzi Haidamus kertoo kuitenkin The Vergelle, että Nokia aikoo laajentua VR-kuvauksessa myös prosumer-segmenttiin, joten halvempia kameroita on tulossa. Tarkkaa aikataulua Haidamus ei suostu kertomaan, mutta laajentuminen "ei ole vuosien päässä".

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Disney virtuaalitodellisuus Oculus VR HTC Vive Nokia OZO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.