Yle menetti oikeudet olympiajääkiekkoon – Suomen pelit eivät näy kaikille

Manu Pitkänen
21. huhtikuuta, 2016 16:10

TV-yhtiö Discovery Communications osti koko Euroopan kattavan esitysoikeideuden olympialaisiin Kansainväliseltä Olympiakomitealta (KOK) 1,3 miljardilla eurolla. Yle on kuitenkin nyt ostanut Suomen kattavan esitysoikeuden osittain Discoveryltä.
Sopimuksen ulkopuolelle on kuitenkin jätetty olympiajääkiekko, jota Discovery aikoo esittää omalla TV5-televisiokanavalla ja Eurosport-maksukanavilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Leijonien olympiapelit eivät näy antennitelevisioverkossa Iisalmen, Pihtiputaan ja Viitasaaren ympäristössä. Antenniverkkoyhtiö Digitan karttapalvelun mukaan TV5 ei näkyisi myöskään Kalajoen ympäristössä eikä isossa osaa Lappia.
Discovery pitää itsellään myös oikeuden esittää vuoden 2018 olympialaisista mitä tahansa sisältöä primetime-aikaan niin, ettei Yle voi esittää samanaikaisesti samaa sisältöä. Vuoden 2020 olympialaista Discoveryllä on kaksi lajia yksinoikeudella niin, ettei kumpikaan ole yleisurheilua, mutta sillä on silti mahdollisuus esittää halutessaan myös yleisurheilua tai mitä tahansa muuta lajia.


Päivitys (22. huhtikuuta). Lisätty tietoa esitysoikeuksien jakaantumisesta ja poistettu virheellinen tieto, että Discoveryn olisi ollut pakko lisensioida oikeuksia eteenpäin.

Lue myös nämä
Tägit
YLE YLE Areena Olympialaiset Yleisradio YLE HD Yle-vero Discovery TV5 SBS Discovery TV Eurosport
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.