Google yrittää kitkeä "väärennetyt latausnappulat" netistä – Vaikuttaa torrent-sivustoihin

Manu Pitkänen
13. huhtikuuta, 2016 9:59

Seuraavan kerran kun yrität avata Chromella freeware-ohjelmien lataussivustoa tai esimerkiksi torrent-sivustoa Linux-distron lataamiseksi, saatat törmätä uutiskuvassa näkyvään punaiseen ilmoitukseen. Ilmoitus varoittaa sivustolta mahdollisesti löytyvistä petollisista mainoksista.
Ilmoituksen laukaisee mainoksiin upotetut väärennetyt latauspainikkeet, joilla sivustolla vierailevaa käyttäjää harhautetaan vierailemaan haitallisella sivustolla. Googlella ollaan ilmeisesti tultu siihen tulokseen, etteivät ihmiset tunnista mitkä ovat sivustolla näytettävien mainosten "latausnappuloita" ja mitkä ovat oikeita halutun tiedoston lataamiseen johtavia latauspainikkeita.
Hälytysilmoituksilla Google pakottaa sivustojen ylläpitäjiä katsomaan tarkemmin mitä mainoksia ne esittävät ja tätä kautta pitää huolen Chrome-käyttäjien tietoturvasta.
Mikäli haluat varoituksesta huolimatta siirtyä sivustolle, se onnistuu klikkaamalla ilmoituksen lopusta Tiedot-linkkiä ja sen jälkeen vielä tekstin seasta löytyvää "siirtyä mahdollisesti haitalliselle sivustolle" -linkkiä. Mitään isoa "Ohita ilmoitus" -painiketta ilmoituksessa ei ole, joten ilmoituksen ohitusmahdollisuus on haluttu piilottaa hyvin.

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva Google Chrome Google BitTorrent torrent tietoturva-aukko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.