AMD lupaa Inteliä parempaa emolevytukea uusille suorittimille

Panu Roivas
10. tammikuuta, 2016 18:06

AMD on paljastanut lisää tulevasta Zen-arkkitehtuuristaan CES-messujen myötä, ja vuoden lopulla ensimmäiset Zen-arkkitehtuuria käyttävät FX-sarjan suorittimet tulevat käyttämään AM4-kantaa.
AM4 tulee olemaan AMD:n ainoa suoritinkanta ainakin kuluttajaemolevyjen osalta, ja vuodelle 2017 tähdätyt Zen APU:t tulevat myös hyödyntämään samaa kantaa. Käytännössä siis kaikki jatkossa julkaistavat suorittimet tulevat toimimaan AM4-kannan kautta, ja myös edullisimpien emolevyjen pitäisi tukea kaikkia Zen-suorittimia. AMD:llä on tällä hetkellä käytössä kolme erillistä kantaa AM3+ (FX-sarjan suorittimet), FM2+ (APU:t) ja AM1 (Athlon, Sempron), jotka tukevat vain oman kategoriansa suorittimia.

AMD:n mukaan Zen on edelleen aikataulussa, ja ensimmäiset Summit Ridge FX-suorittimet nähtäisiin vielä ennen vuoden loppua, ja Bristol Ridge APU:t vasta joskus ensi vuoden puolella. Molemmat alustat käyttävät myös DDR4-muistia, joten emolevyvalinnasta riippumatta jatkossa päivitys edullisemmasta suorittimesta tehokkaampaan pitäisi olla huomattavasti helpompaa kuin Intelin alustalla.

Lue myös nämä
Tägit
Bristol Ridge Summit Ridge AMD Zen AM4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.