Apple TV kokee pian ison muodonmuutoksen

Manu Pitkänen
18. elokuuta, 2015 10:59

Jo vuonna 2006 julkaistua Apple TV -mediasoitinta on päivitetty historiansa aikana vain muutaman kerran, mutta tänä syksynä laite on uudistumassa niin päältä kuin sisältäkin.
Entuudestaan on tiedetty, että Apple TV:hen on tulossa tehokkaampi suoritin (ilmeisesti iPhone 6:ssa käytetty A8) sekä App Store -tuki sovelluskehittäjien luomia ohjelmia ja pelejä varaten. Apple TV:n käyttöjärjestelmä on päivittymässä myös isolla tavalla, sillä 9to5maacin mukaan tästä syksystä eteenpäin laitteessa aletaan käyttää täysimittaista iOS-käyttöjärjestelmää.
iOS 9:n TV-optimointien kerrotaan olleen pääasiallinen syy Apple TV:n muutaman kuukauden myöhästymiselle. Laitteen julkaisua suunniteltiin aluksi WWDC:hen, mutta siitä luovuttiin käyttöjärjestelmän viimeistelyn takia. Käyttöjärjestelmä tuo mukanaan Sirin, uuden ennakoivan Proactive-pohjaisen haun sekä uudistetun iOS-tyyppisen käyttöliittymän.
Applen tarkoituksena on julkaista Apple TV:lle Yhdysvalloissa lisäksi verkkoyhteyden kautta toimivan televisiopalvelun. Nykytiedon mukaan sopimusneuvottelut kuitenkin jatkuvat edelleen kanavayhtiöiden kanssa, joten palvelun julkaisu viivästyy ensi vuoteen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple TV Apple iPhone iOS 9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.