Kreikassa alkoi ostoryntäys: Tietokoneita ja konsoleita ostetaan vielä kun voidaan

Manu Pitkänen
8. heinäkuuta, 2015 11:50

Maksukyvyttömyyden partaalla keikkuvassa Kreikassa säännöstellään voimakkaasti rahansaantia käteisen riittävyyden takaamiseksi, mutta luottokorttien avulla kreikkalaiset pystyvät edelleen tekemään suurempia ostoksia.
Kreikan suurimman elektroniikkamyymäläketjun omistava Dixons Carphone kertoi Bloombergille, että se on huomannut asiakasmäärien pysyneen korkealla tasolla kaikissa sen myymälöissä. Kreikkalaiset ostavat nyt esimerkiksi tietokoneita ja pelikonsoleita, koska niiden hintojen pelätään nousevan tulevaisuudessa huomattavasti suuremmiksi, mikäli Aléxis Tsípras ei pysty neuvottelemaan maalle uutta tukipakettia.
Eräs Bloombergin haastattelema kreikkalainen oli päätynyt ostamaan uuden 27-tuumaisen iMacin. Hän perusti ostopäätöstään sillä, että Macit säilyttävät hyvin arvonsa.
Kreikkalaisten "tuhlailuinnokkuutta" lisää myös pelko kouremasta, joka tarkoittaa käytännössä talletusten leikkaamista. Vastaavanlainen leikkaus tehtiin vuonna 2013 Kyproksella.

Lue myös nämä
Tägit
tietokone Apple Macbook Sony Playstation 3 EU Sony Playstation Mac Eurooppa Apple iMac MacBook Air Sony PlayStation 4 pelikonsolit kannettavat tietokoneet Kreikka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.