Olympialaisten esitysoikeudet Suomessa napattiin Ylen nenän edestä

Manu Pitkänen
29. kesäkuuta, 2015 18:15

Mediayhtiö Discovery Communications on ostanut vuosien 2018–2024 olympialaisten televisiointioikeuden Euroopassa (Venäjää, Ranskaa ja Brianniaa lukuun ottamatta). Yhtiön omistukseen kuuluu Eurosport-urheilukanava ja vapaista kanavista Suomessa TV5, Kutonen ja keväällä aloittanut Frii.
Suomessa olympialaisten televisioinnista on aikaisemmin huolehtinut Yle, mutta Discoveryn tarjouksen myötä olympialaisten näkyminen Ylen kanavilla on epävarmemmalla pohjalla. Yle ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa täysin olympialaisten ulkopuolella, sillä Discovery on lupautunut välittämään esitysoikeuksia kansallisille yleisradioyhtiöille.
– Olemme tietysti hieman pettyneitä. Nyt pitää selvittää rauhassa, onko heidän tarkoitus välittää osa Euroopan oikeuksista edelleen vai aikovatko he itse televisioida olympialaiset myös Suomessa, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.
Discovery lupasi myös esittää kisoja ainakin jonkinlaisessa laajuudessa vapailla kanavilla, mutta Suomessa kanavanipussa E lähetettävät TV5 ja Kutonen sekä kanavanipussa C esitettävä Frii eivät näy antennitalouksissa koko Suomen alueella. Ylen kanavilla varmistettaisiin, että olympialaiset näkyvät mahdollisimman suurella alueella.
Olympialaisten televisiointioikeuksista Discovery maksoi 1,3 miljardia euroa.

Lue myös nämä
Tägit
YLE Olympialaiset Yleisradio Discovery SBS Discovery TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.