Sony osti pilvipeliyrityksen ja lopettaa sen

Manu Pitkänen
3. huhtikuuta, 2015 10:44

Vielä pari vuotta sitten pelien striimauspalveluissa tuntui olevan hyvä pöhinä päällä, kun alaa hallitsivat kaksi pelikonsolivalmistajien omistukseen kuulumatonta palveluntarjoajaa: Gaikai ja OnLive. Molempien tarina itsenäisinä toimijoina on nyt päättänyt, kun Sony osti ne pois kuleksimasta.
Gaikain Sony osti jo vuonna 2012, minkä pohjalta Sony rakensi oman PlayStationeille ja PS Vitalle tarkoitetun etäpelipalvelun. Myöhemmin Gaikain teknologian päälle rakennettiin myös PlayStation Now -pilvipelipalvelu. Nyt OnLivekin on ilmoittanut myyneensä yrityksen keskeisimmät osat Sonylle, joka päätti samassa yhteydessä lopettaa koko palvelun.
OnLive ajautui jo vuonna 2012 tilanteeseen, jossa se joutui organisoimaan itsensä uudelleen ja erottamaan osan työntekijöistä. Sen jälkeen palvelu lanseerattiin uudelleen, mutta kaikesta päätellen uusikaan yritys ei tuottanut toivottua tulosta. Voidaan vain arvailla olisiko palvelulla ollut edellytyksiä jatkaa kovinkaan kauaa vaikka Sony olisi jättänyt sen ostamatta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony Sony PlayStation 4 Sony Playstation Vita Gaikai OnLive Sony PlayStation Network PlayStation Now
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.