AMD taas ostohuhujen kohteena

Panu Roivas
29. maaliskuuta, 2015 18:27

AMD:n talousvaikeudet ovat olleet tapetilla jo vuosikausia sen taistellessa Daavidin lailla itseään huomattavasti suurempaa Inteliä vastaan, ja aika ajoin yritystä on oltu myymässä moneen eri suuntaan. Tällä kertaa vuorossa on Samsung.
Korealaisen bisnessivuston käynnistämän huhun mukaan Samsung on harkitsemassa tarjouksen tekemistä AMD:stä. Syitä ostoaikeisiin voi teoriassa olla monia, mutta olennaisinta lienee se, että AMD on tällä hetkellä yksi harvoista yrityksistä, joista löytyy kykyä suunnitella järjestelmäpiirien suorittimia sekä näytönohjaimia. Samsung suunnittelee tällä hetkellä jo omia Exynos-piirejään, mutta AMD:n ostaminen olisi luonnollinen jatke Samsungin piirikehitykselle.
Jos Samsung päätyisi todella AMD:n omistajaksi, saattaisi kyseessä olla myös tarinan päätös nykyisille PC-puolen suoritin ja näytönohjainmyynnille. Teoriassa Samsung saattaisi tarvittaessa pilkkoa AMD:n osiin ja hyödyntää siitä vain tarvitsemansa palaset ja piiri-IP:t. Vaihtoehtoisesti jos Samsung näkee AMD:n nykyisen bisneksen järkevänä, se pystyisi todennäköisesti pistämään tarvittaessa Inteliin verrattavissa olevan summan rahaa piirien kehitykseen. Ongelmana AMD:n ostossa on kuitenkin aina ollut x86-lisenssi, joka pitäisi ilmeisesti neuvotella uudestaan Intelin kanssa jos AMD:n omistaja vaihtuu. Toistaiseksi ostohuhut ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen jääneet toteutumatta.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Samsung huhu yrityskaupat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.