Spotifyn ilmaisversio tulossa tiensä päähän? Tilalle suunnitellaan rajoitetumpaa mallia

Manu Pitkänen
24. maaliskuuta, 2015 20:33

Spotify lanseerattiin suhteellisen rajoittamattoman ilmaisversion voimin, minkä kautta käyttäjiä houkuteltiin mainoksettomat kuuntelukokemukset mahdollistavan tilauksen pariin. Palvelun laajennettua ilmaisversioon lisättiin erilaisia kuuntelurajoituksia, mutta niistä luovuttiin vuosi sitten.
Nyt kuuntelurajoitukset ovat tulossa muodossa tai toisessa takaisin, sillä Financial Timesin mukaan ainakin levy-yhtiö Universalin Lucian Graingen on kerrottu vaatineen rajoitetumpaa ilmaisversiota Spotifyn kanssa käydyissä sopimusneuvotteluissa. Ilmaisversion nähdään syövän liian suuren palan musiikin digitaalisesta myynnistä. Grainge on kritisoinut ilmaista suoratoistoa julkisestikin.
Myös Sony ja Warner ovat olleet samaa mieltä siitä, että suoratoistokuuntelijoita pitäisi saada tehokkaammin muutettua mainoskustanteisista palveluista maksullisiin tilauksiin.
Re/coden maaliskuun alussa uutisoimien tietojen perusteella omaa suoratoistopalvelua parhaillaan kehittävä Apple olisi levy-yhtiöiden kanssa samaa mieltä siitä, ettei musiikkia voida jakaa kuluttajille rajattomasti ilmaiseksi/mainosrahoitteisesti. Beats Musicin uudistetusta versiosta ei näin ollen ole tulossa ilmaisversiota, vaan kuuntelijoiden on tyytyminen iTunes Radioon.
Voi hyvin olla, että tulevaisuudessa ilmainen on-demand-kuuntelu häviää palveluvalikoimista sisältösopimusten takia ja tilalle tuodaan mainoksilla rahoitetut radiopalvelut. Rdio on siirtynyt jo tällaiseen malliin ja huhujen perusteella Applekin noudattaisi tällaista jakoa. MixRadiossakin voi kuunnella valmiiksi määriteltyjä soittolistoja ilmaiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
iTunes Apple musiikki Spotify musiikkikauppa suoratoisto musiikkimyynti Beats Audio digitaalinen musiikki Pandora iTunes Radio musiikkipalvelu Beats Electronics
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.