Apple julkaisee kesällä uuden medialaitteen

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2015 17:28

Apple aikoo esitellä kesällä WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisissa uudistetun Apple TV -medialaitteen, uutisoi BuzzFeed News. Tavallisesti emme ota BuzzFeedin juttuja erityisen vakavasti, mutta tämänkertaisen uutisen taustalta löytyy Re/codessa ja Wall Street Journalin All Things D -blogissa journalistina työskennellyt John Paczkowski.
Paczkowskin Apple-lähteet ovat osoittaneet luotettavuutensa useaan kertaa, joten uusien tietojen luotettavuutta ei ole syytä epäillä. Hänen kauttaan on monesti kuultu jo etukäteen koska Apple järjestää uuden iPhonen julkistustilaisuuden.
Uudistetun Apple TV -medialaitteen avulla Apple pohjustaa oman televisiopalvelun lanseerausta Yhdysvalloissa. Lisäksi uuteen A8-järjestelmäpiiriin (tai sen varianttiin) perustuvaan Apple TV -laitteeseen on tulossa uusittu käyttöjärjestelmä sekä oma sovellus- ja pelikauppa (laite avataan siis kehittäjille). Uusittu ohjelmisto sisältää tuen Sirille, jonka on tarkoitus mahdollistaa kodin älykkäiden laitteiden etähallinta HomeKit-rajapinnan kautta.
Google on jo vuosia yrittänyt tehdä läpimurtoa ihmisten olohuoneisiin, mutta yritykset ovat yleensä jääneet yrityksiksi. Parhaiten Googlen kokeiluista on menestynyt piskuinen Chromecast-tikku.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple TV mobiililaitteet mobiilisovellukset iOS 8 mobiilipelit iOS 9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.