uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma

Manu Pitkänen
6. maaliskuuta, 2015 22:49

Suositun µTorrentin käyttäjät ovat havainneet heidän tietokoneilleen luikerrelleen EpicScale-niminen ohjelmisto tiedostonjakosovelluksen päivityksen yhteydessä. EpicScale on tarkoitettu kryptovaluuttojen louhintaan, minkä johdosta se varaa itselleen tietokoneiden suoritinaikaa.
Varsinaiseksi ongelmaksi EpicScalesta tekee se, että µTorrentin käyttäjät ovat kertoneet louhintaohjelman asentuneen ilman lupaa. Sen asentumisesta ei ilmoitettu µTorrentin päivityksen yhteydessä, eikä sen asentamisesta voinut näin ollen kieltäytyä. Sovelluksen pystyy kuitenkin poistamaan normaalin tapaan ohjauspaneelin kautta.
Ylimääräisten lisäkilkkeiden paketoiminen µTorrentin kaltaisiin ilmaisiin sovelluksiin on varsin normaalia, mutta herrasmiessäännöt velvoittavat antamaan käyttäjille mahdollisuuden kieltäytyä lisäohjelmistojen asentamisesta.
Asiasta on käyty keskustelua µTorrentin keskustelupalstalla (Googlen välimuisti, keskustelupalsta ei ollut uutisen kirjoitushetkellä toiminnassa). Tiedostonjakosovelluksen edustajien mukaan EpicScale ei asentuisi tietokoneille ilman käyttäjän suostumusta, mutta käyttäjäpalaute sanoo täysin toista.

Lue myös nämä
Tägit
uTorrent BitTorrent tiedostonjako BitTorrent Inc.
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.