Google heittää pyyhkeen kehään - niskalaukaus Google+:lle tulossa?

Petteri Pyyny
3. maaliskuuta, 2015 10:30

Google on käynyt Don Quijoten taistelua tuulimyllyjä vastaan vuosikaudet, yrittäen kaikin mahdollisin keinoin rakentaa Google+-palvelusta varteenotettavaa vaihtoehtoa Facebookille, epäonnistuen yrityksessään kerta toisensa jälkeen.
Edes Androidin käytön kytkeminen Google-tunnuksiin ja Youtube-tunnusten muuttaminen Google+ -tunnuksiksi ei ole kääntänyt Google+:n suosiota merkittävään kasvuun ja paikka onkin muistuttanut aavekaupunkia, jossa puitteet ovat sinänsä olemassa, ainoastaan elämä puuttuu.
Nyt vaikuttaa siltä, että Google on vihdoinkin valmis myöntämään tappionsa, ainakin osittain. Yhtiö on vahvistanut (luonnollisesti Google+:n kautta) jakavansa Google+:n kahtia. Google+:n suosituin osa, eli kuvien jakamiseen tarkoitettu palvelu irrotetaan omaksi Google Photos -palvelukseen ja muu uutisvirta irrotetaan omaksi palvelukseen.
Kolmannen merkittävän osan eli Hangoutsin kohtaloa viestissä ei avata. Hangouts on kuitenkin muodostunut verrattain suosituksi pikaviestialustaksi, joten lienee loogista olettaa palvelun jatkavan elämäänsä ainakin jossain muodossa myös jatkossa.
Palveluiden tarkemmasta nimeämisestä ei ole myöskään tietoa – sekin on täysin mahdollista, että "uutisvirta" jää kantamaan Google+:n nimeä, irrottaen ainoastaan palvelun suosituimman (Photos) osan omaksi kokonaisuudekseen.

Lue myös nämä
Tägit
Android YouTube Google Facebook Google Plus sosiaalinen media
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.