Usko tai älä: Apple tosiaan kehittää iCar-autoa

Manu Pitkänen
14. helmikuuta, 2015 9:46

Eilen Financial Times paljasti Applen koonneen oman salaisen autoiluun liittyvän kehitysyksikön Kaliforniaan. Nyt Wall Street Journal on vahvistanut kyseisen yksikön kehittävän Applelle ikiomaa sähköautoa.
WSJ:n lähteiden mukaan Tim Cook hyväksyi suunnitelmat kehittää sähköauto vuosi sitten. Kehitysyksikön toiminta lähti varsinaisesti käyntiin viime syksynä, jolloin Mercedes-Benzin Pohjois-Amerikan tutkimus- ja kehityskeskuksen johtaja Johann Jungwirth siirtyi Applelle. Applen "iCarin" kehitystä johtaa Steve Zadesky ja hankkeessa on mukana muutama sata työntekijää, yksikkö voi paisua tuhannen työntekijän kokoiseksi.
Autokehityshanketta kutsutaan sisäisesti koodinimellä Titan ja sen ensivaiheen tavoitteena on luoda sähköllä toimiva tila-auto. Ainakaan tällä hetkellä Applen suunnitelmissa ei ole lisätä autoon ohjausautomatiikkaa, joten se ei osaa ajaa itsestään. Kalifornian kaduilla on kuitenkin nähty testausauto, jonka varustelu voi liittyä kuskittoman auton kehitykseen.
On aina mahdollista, että Apple päättää hyllyttää autohankkeensa. Rekrytoinnit ja kehitysyksikön koko kuitenkin viittaavat siihen, että Apple on tosissaan suunnitelmiensa kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS sähköauto kuskiton auto autot iOS 8 CarPlay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.