Pohjois-Korean netti katkesi taas

Manu Pitkänen
23. joulukuuta, 2014 19:47

Pohjois-Korean verkkoyhteydet katkesivat viime yönä noin yhdeksäksi ja puoleksi tunniksi. Internet saatiin palautettua maassa tänään, mutta yhteys katkesi uudelleen vähän aika sitten. Toisella kertaa tilanteeseen oli ilmeisesti osattu varautua, sillä katkos jäi vain hetkelliseksi. Toisesta katkoksesta raportoi Dyn Research.
Spekulaatioita Pohjois-Korean verkkoyhteyksien katkeamisesta on liikkunut paljon Sonyyn tehdyn tietomurron takia, mutta syytä tai syyllisiä ei vielä tiedetä. Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa Sony Picturesia vastaan tehdystä laajasta tietomurrosta ja luvannut vastata samalla mitalla takaisin. Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mukaan Pohjois-Korean verkkoa on mahdollista horjuttaa pienilläkin resursseilla, joten takana ei välttämättä ole valtiollinen taho.
Kiina on kieltänyt häirinneensä Pohjois-Korean verkkoa. Käytännössä koko Pohjois-Korean Internet-liikenne kulkee Kiinan kautta.
Tavallisen pohjoiskorealaisen arkeen yhteyksien katkeamiset eivät vaikuta kovinkaan paljoa. BBC:n mukaan vaikka pohjoiskorealaisilta löytyykin Internetin selaamiseen soveltuva laite, on heidän pääsy rajoitettu valtion sisäiseen verkkoon.

Internet of North Korea restored at 16:12 UTC as connectivity problems continue https://t.co/OcNp8qQNgx pic.twitter.com/n2AJo57AAi

-- Dyn Research (@DynResearch) December 23, 2014

Lue myös nämä
Tägit
Internet Sony nettiyhteys Pohjois-Korea
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.