Jopa sadoilta suomalaisilta karhutaan 650 euroa Dallas Buyers Clubin torrent-jakamisesta

Sami Koivunen
21. joulukuuta, 2014 22:39

Verkkouutisten mukaan jopa 272 suomalaiselle on saatettu lähettää 650 euron lasku Dallas Buyers Club -elokuvan laittomasta jakamisesta. Laskun takaa löytyy suomalainen asianajotoimisto.
Tarkempia yksityiskohtia ei voida vahvistaa, mutta esimerkiksi Suomi24-keskustelupalstalla ja Verkkouutisten uutisen mukaan laskun vastaanottajan IP-osoitteesta on ladattu elokuva tiettynä ajankohtana siten, että on tullut samalla myös jakaneeksi elokuvaa muille vertaisverkon käyttäjille.
Asianajotoimisto on vahvistamattomien tietojen mukaan hankkinut Suomessa markkinaoikeudelta ratkaisun, joka mahdollisti IP-osoitteiden hankkimisen Elisalta. Verkkouutisten vahvistamattomien tietojen mukaan kirjeessä todetaan, että "DBC LLC sitoutuu kuitenkin olemaan ryhtymättä asiassa enempiin oikeudellisiin toimenpiteisiin, mikäli suoritatte kertakorvauksena tekijänoikeuden loukkauksesta 650 euroa viimeistään 29.12.2014. Maksu suoritetaan Asianajotoimisto XX:n asiakasvaratilille".
Dallas Buyers Club -elokuvan tekijät ovat aktiivisesti puolustaneet elokuvansa tekijänoikeuksia hakemalla korvauksia ympäri maailman.
Aiemmin tänä vuonna piraattipuolueen tiedottaja kertoi tapauksista, joissa aikuisviihdettä laittomasti BitTorrent-verkossa jakaneilta suomalaisilta karhuttiin 600 euron sovittelumaksua.

Lue myös nämä
Tägit
elokuva piratismi BitTorrent torrent Dallas Buyers Club
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.