AMD:ltä piiri uuteen nimeltä mainitsemattomaan pelikonsoliin?

Panu Roivas
14. joulukuuta, 2014 20:00

AMD:n APU-suorittimia löytyy pelikonsoleista Sonyn ja Microsoftin uusista konsoleista, ja Nintendon Wii U:n sisälläkin sykkii AMD:n näytönohjain. Näin ollen yrityksen piirit ovat saavuttaneet kovan suosion pelikonsolien valmistajien osalta. Uusimpien tietojen mukaan AMD onkin solminut sopimuksen uudesta kustomoidusta piiristä, joka tulee vielä nimeltä mainitsemattomaan pelilaitteeseen.
AMD:n CFO Devinder Kumarin mukaan AMD:n semi-custom piiri tulee löytymään jälleen yhdestä uudesta pelilaitteesta. Tarkempaa kuvausta ei luonnollisesti annettu, vaan se tapahtuu vasta kun AMD:n asiakas julkaisee kyseisen laitteen. AMD:n mukaan se on saanut kaksi design-voittoa viime lokakuussa, joista X86-ytimellinen APU kuuluu ilmeisesti pelilaitteelle, ja toinen piiri on kustomoitu ARM-piiri, joka on suunnattu Kumarin sanojen mukaan: "beyond gaming".
Uusien piirien tuottama liikevaihto arvioidaan miljardiin dollariin kolmen vuoden ajalta, alkaen vuodesta 2016. AMD laskutti 100$ per piiri Microsoftin ja Sonyn uusista konsoleista julkaisuaikoihin. Arvoiden mukaan AMD suunnittelee valmistavansa 14-15 miljoonaa SoC-piiriä kahden uuden semi-custom piirin osalta kolmen vuoden aikana, ja näiden keskihinta olisi siis suurin piirtein 70$. Koska arviot koskevat kolmen vuoden suunnitelmaa, kyseessä ei ole välttämättä varsinainen pelikonsoli, vaan mahdollisesti jonkinlainen mediakeskus, joita on nähty esimerkiksi Kiinan markkinoilla.

Lue myös nämä
Tägit
AMD käsikonsolit pelikonsolit APU Xbox One Sony PlayStation 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.