Digioikeuksien puolustaja Ville Oksanen on menehtynyt

Manu Pitkänen
23. marraskuuta, 2014 15:05

Suomalaisten sähköisten oikeuksien aktiivinen puolustaja Ville Oksanen on menehtynyt. Suru-uutinen kerrottiin Oksasen Facebook-sivuilla, minkä jälkeen Helsingin Sanomat vahvisti tiedon. Oksanen oli mukana perustamassa Electronic Frontier Finland ry:tä ja oli asianajotoimisto Turre Legalin osakas. Oksanen oli kuollessaan 37-vuotias.
Aktiivisena digivaikuttajana kunnostautunut Oksanen on tullut tutuksi useimmille nykyisen tekijänoikeusjärjestelmän kriitikkona. Hän oli esimerkiksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen yksi vireillepanijoista ja kritisoi äänekkäästi kansalaisaloitteen samaaa käsittelyä eduskunnassa ja sivistysvaliokunnassa.
Helsingin Sanomien mukaan Ville Oksanen oli mukana Digital Health Revolution -hankkeessa, jonka tarkoituksena on "mahdollistaa yksilöstä saatavan tiedon hyötykäyttö osana personoituja, ennaltaehkäiseviä palveluja sekä parantaa kansalaisen mahdollisuuksia omaehtoiseen hyvinvoinnin ylläpitoon", niin että "yksilö voi hyödyntää omia tietojaan itse valitsemissaan käyttökohteissa sekä kontrolloida tietojensa käyttöä".
Kuva: Turre Legal

Lue myös nämä
Tägit
EFFI Järkeä tekijänoikeuslakiin Ville Oksanen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.