FBI-pomo on huolissaan Android L:n ja iOS 8:n uusista salausominaisuuksista

Manu Pitkänen
26. syyskuuta, 2014 9:24

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey kritisoi Applen ja Googlen uusia tietoturvakäytäntöjä, joiden perusteella yhtiöt salaavat iOS 8- ja Android L -käyttäjien tiedot oletuksena. Hän on hyvin huolissaan IT-jättien valitsemasta polusta suojata asiakkaidensa tiedot kolmikirjaimisilta virastoilta.
Comeyn mielestä suojausmekanismit asettavat iOS- ja Android-käyttäjät lain yläpuolelle, mikä ei ole hänestä oikein. Hän ymmärtää ihmisten halun suojata omat tietonsa yksityisyyden varjelemiseksi, mutta samalla Comey toivoisi IT-jättien tarjoavan tietyissä tilanteissa mahdollisuuden ohittaa asetetut suojaukset. Kiertomahdollisuudesta olisi tutkinnallista hyötyä esimerkiksi terrorismi-iskujen kohdalla.
FBI on Comeyn mukaan käynyt keskusteluja Applen ja Googlen kanssa uusien suojausominaisuuksien markkinoinnin tiimoilta.
IOS-laitteiden rikosteknilliseen tutkintaan erikoistuneen Jonathan Zdziarskin mielestä iOS 8:n suojausmekanismissa on kyse lähinnä siitä, että Applen ei tarvitse enää auttaa viranomaisia tietojenluovutuksessa. Viranomaisilla on edelleen keinoja, joiden avulla he pystyvät tarvittaessa ohittamaan iOS-laitteiden suojaukset.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Google FBI iOS 8 Android L
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.