Maalivideot halutaan kitkeä netistä – Valioliiga kehittää Vine-robottia

Manu Pitkänen
17. elokuuta, 2014 10:12

Englannin Valioliigan uusi kausi on startannut, mikä tarkoittaa nettinatiivien näkökulmasta tietysti sitä, että Vinessä, Twitterissä ja muissa yhteisöpalveluissa jaettujen huonolaatuisten ja lyhyiden maalivideoiden määrä lisääntyy. Valioliigaa sekä otteluiden esitysoikeuksista kolme miljardia puntaa maksaneita Sky Sportsia ja BT Sportia fanien jakamat videot eivät kuitenkaan miellytä.
Fanien kuriin laittamiseksi Valioliigan viestintäjohtaja Dan Johnson kertoo BBC:lle, että he testaavat parhaillaan Twitterin kanssa GIF- ja Vine-robotteja (crawler), joiden avulla sosiaalisten medioiden viestitulvasta voidaan noukkia Valioliigan otteluita koskevat jaot. Johnson myöntää, että liigan toiminta voi tuntua ilonpilaamiselta, mutta sen on toisaalta myös suojeltava omaa tuotettaan.
The Sun myy vajaa kahdeksan puntaa kuukaudessa maksavaa Sun+-palvelua, jonka kautta näkee myös maalivideot. Ennen kuin TV-kanavat ovat edes saaneet uusinnat näytettyä, fanit ovat ehtineet jo ladata maalivideot yhteispalveluihin, joista ne on kaikkien katsottavissa ilmaiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Twitter Vine
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.