The Pirate Bayn perustajan kehittämä turvallinen pikaviestin pian valmis

Manu Pitkänen
22. heinäkuuta, 2014 14:11

Vuosi sitten The Pirate Bayn perustajiin kuulunut Peter Sunde kertoi kehittävänsä kavereidensa kanssa salattuun viestintään tarkoitettua pikaviestintä. Nyt sovellus alkaa valmistua.
Heml.is on ollut kehityksessä reilun vuoden ajan ja siinä välillä on ehtinyt tapahtua hyvin paljon. Poliisi esimerkiksi pidätti Peter Sunden hänelle langetetun vankilatuomion takia toukokuun lopulla.
Pikaviestin on enää muutamia silauksia ja palvelinskaalausta vaille valmis, minkä jälkeen Heml.is on tarkoitus tuoda saataville App Storeen ja Google Playn kautta. Loppusuoran lähestymisen kunniaksi sovelluksen kehittäjät ovat julkaisseet uuden videon, jossa pikaviestimen toimintaa esitellään käytännössä. Heml.is on pääosin ilmainen, mutta tiettyjen lisäominaisuuksien aktivoinnista joutuu maksamaan.
Sovelluksen julkaisun tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa. NSA-urkintakohun kautta alkunsa saanut sovellus saattaa löytää käyttäjäpohjaa esimerkiksi heistä, jotka eivät tohdi käyttää WhatsAppia Facebook-kytkösten takia.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay peter sunde Hemlis
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.