Trafilta avaimet avoimeen dataan, ensimmäisenä julki henkilöautojen tiedot

Matti Robinson
17. kesäkuuta, 2014 17:59

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on aloittanut aineistojensa avaamisen ilmaiseen, julkiseen käyttöön. Trafin mukaan tavoitteena on parantaa rekisteritietojen saatavuutta ja hyödynnettävyyttä yhteiskunnassa.
Ensimmäinen julkaistava aineisto on ajoneuvojen teknisiä tietoja sisältävä pilottiaineisto. CSV-muodossa ja yli 400 megatavun kokoinen aineisto sisältää liikennekäytössä olevien henkilöautojen tietoja.
Mukana ovat ajoneuvoluokat M1 ja M1G, ja tiedot on kerätty liikenteen turvallisuusviraston ylläpitämästä ajoneuvoliikennerekisteristä. Se sisältää rekisteröinti-, hyväksyntä- ja teknisiä tietoja, mutta ei niihin liittyviä henkilötietoja. Tiedoissa on mukana mm. ajoneuvoluokka, ensirekisteröintipäivämäärä, väri, korityyppi, merkki, mallimerkintä, käyttövoima ja kunta. Kaikkiaan rivejä on yli 2,6 miljoonaa ja tiedosto on päivätty toukokuun viimeiselle päivälle.
Trafin oma avoimen datan palvelu tullaan avaamaan tämän vuoden aikana ja aineistoja lisätään sitä mukaa, kun ne ovat teknisesti valmiita julkaistavaksi. Pilottiaineiston voi ladata Trafin sivuilta.


Lue myös nämä
Tägit
Avoin data Trafi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.