Käänne konsolisodassa: PlayStationit myyvät paremmin kuin Nintendo

Manu Pitkänen
9. kesäkuuta, 2014 13:46

Vuodesta 2005 lähtien Nintendon konsoleita on myyty enemmän kuin Sonyn konsoleita. Viime vuonna japanilaisyhtiöiden välisessä taistelussa tapahtui kuitenkin käänne, sillä Nintendon myynti alitti PlayStation-konsoleiden myynnin.
PlayStationeita meni kaupaksi Sonyn kirjanpitovuotena 18,7 miljoonaa kappaletta. Nintendon konsoleiden kysyntä jäi 16,3 miljoonaan kappaleeseen. Mario- ja Zelda-brändeihin nojaavan yhtiön alamäen taustalla on kasvanut pelaaminen älypuhelimilla sekä Wii U -konsolin totaainen floppaaminen. Helppoa ei ollut Sonyllakaan, sillä senkin konsolimyynti laski vuoden takaisesta, mutta viime syksynä esitellyn PlayStation 4:n ansiosta pudotus jäi pienemmäksi kuin Nintendolla (Sonylla pudotusta 20 prosenttia, Nintendolla 30 prosenttia).
Toukokuun lopulla Sony kertoi, että se tekee jo nyt rahaa PlayStation 4:llä. Voiton tekeminen uusilla konsoleilla ei ole mikään itsestään selvyys, sillä esimerkiksi PlayStation 3:lla meni yhteensä kolme vuotta, ennen kuin sen myymisestä alkoi jäädä rahaa käteen.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Playstation Nintendo Nintendo 3DS Nintendo Wii U Sony PlayStation 4 Sony Playstation Vita
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.