Onko Blu-ray kuolemassa? Sony arvioi levybisneksen arvoa uudelleen

Manu Pitkänen
2. toukokuuta, 2014 14:14

Sony on kertonut suunnittelevansa 25 miljardin jenin eli noin 175 miljoonan euron alaskirjauksen tekemistä levyvalmistuksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Sony pidä CD-, DVD- ja Blu-ray-levyjen valmistusta enää niin arvokkaana bisneksenä kuin aiemmin. Alaskirjauksen syyksi kerrottiin levymyynnin odotettua nopeampi heikkeneminen.
Syyt levymyynnin hidastumiselle ovat hyvin selvillä. Musiikkia ei enää kuunnella CD-levyiltä, eikä elokuva katsella DVD- tai Blu-ray-levyiltä. Niiden rinnalle on kehittynyt digitaalisia jakelukanavia, joiden ansiosta sisältöä voi kuunnella tai katsella melkeinpä millä tahansa verkkoon kytkettävällä laitteella. Musiikkia kuunnellaan Spotifysta tai ostetaan iTunesista ja elokuvia katsotaan Netflixistä.
Alaskirjauksen tarkempia syitä ei eritelty lehdistötiedotteessa, mutta ilmeisesti Blu-rayn yleistyminen on jäänyt odotettua heikommaksi. Levyformaatti esiteltiin vuonna 2006, minkä jälkeen se joutui kilpailemaan HD DVD:n kanssa HD-formaattikuninkuudesta. Formaattisota ratkesi vuonna 2008, minkä jälkeen kuluttajatkin saattoivat uskaltaa satsata uusiin laitteisiin.

Lue myös nämä
Tägit
Blu-Ray Sony DVD CD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.