Google yrittää jälleen tuoda Androidin televisioon

Manu Pitkänen
6. huhtikuuta, 2014 9:58

Google Play Movies -elokuvakaupan laajentuminen Suomeen ja moniin muihin maihin maaliskuun lopulla oli merkki siitä, että internetjätti oli onnistunut solmimaan laajan sisällönjakelusopimuksen viihdeteollisuuden kanssa. Sopimusneuvotteluiden motivaattorina saattoi olla uusi Android TV -älytelevisioalusta, jota Google parhaillaan kehittää.
The Verge on saanut käsiinsä dokumentteja, joissa uuden Android TV:n ominaisuuksia ja johtoajatusta käydään läpi. Kyseessä on käytännössä seuraaja totaalisesti flopanneelle Google TV:lle. Sivuston mukaan Google tekisi tällä hetkellä yhteistyötä verkkopalveluiden kanssa niiden sovellusten tuomiseksi Android TV:lle, millä internetjätti yrittää varmistaa, ettei uusi alusta epäonnistu sisältökysymysten takia.
Dokumenttien sanailun perusteella Google on halunnut luoda Android TV:stä käyttöliittymän viihteelle. Siitä ei ole haluttu luoda mahdollisimman monipuolista tai kattavaa käyttöjärjestelmää, eli sisältöjen helppo löytäminen on ollut avainasemassa Android TV:n kehityksessä. Tämä näkyy myös The Vergen julkaisemissa kuvakaappauksissa: Android TV:n aloitusnäkymässä sovellukset eivät ole pääroolissa (kuten useimmissa kilpailevissa alustoissa), vaan musiikki tai elokuvat, joita käyttäjä todennäköisesti haluaa kuunnella tai katsella.
Android TV:n julkistusajankohtaa ei vielä tiedetä. Ei ole myöskään varmuutta siitä, onko Google onnistunut solmimaan laitteistokumppanuuksia (jotka olivat tiukassa jo Google TV:n aikoina).

Lue myös nämä
Tägit
Google Apple TV Roku Amazon Fire TV Android TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.