Microsoft palauttaa Käynnistä-valikon – universaalit Windows-sovellukset toimivat Xboxillakin

Manu Pitkänen
2. huhtikuuta, 2014 20:45

Microsoft kertoi Build-kehittäjätapahtumassa, että se aikoo mahdollistaa universaalien Windows-sovellusten käyttämisen myös Xbox Onella.
Universaalit Windows-sovellukset ovat ohjelmia, jotka toimivat kaikilla Microsoftin ekosysteemiin kuuluvilla laitteilla puhelimista pöytäkoneisiin. Ohjelmistokehittäjien työmäärä kevenee, sillä samaa koodia voidaan käyttää eri laitteilla, ohjattiin sitä sitten Kinectin, hiiren tai kosketusnäytön kautta. Myös kuluttajat voivat hyötyä uudesta ohjelmistokehitystavasta, sillä heidän ei tarvitse ostaa samaa sovellusta eri laitteille erikseen.
Samalla Microsoft julkisti Windows-tietokoneille tarkoitetun toisen sukupolven Kinect-ohjaimen. Full HD -tarkkuuteen yltävä laite muistuttaa ulkoisesti Xbox Onen Kinect-ohjainta.
Universaalit sovellukset on mahdollista ikkunoida työpöytäkäyttöä varten. Microsoft lupasi julkaista myös päivityksen, joka tuo Käynnistä-valikon takaisin Windowsille. Tapahtumaruuduista ei kuitenkaan luovuta täysin, sillä ne on mahdollista upottaa tulevaan Käynnistä-valikkoon (kuva tulevasta valikosta).

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Xbox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.