EU-tuomioistuin: Operaattoreiden pitää estää pääsy piraattisivustoille mukisematta

Manu Pitkänen
28. maaliskuuta, 2014 10:37

Euroopan unionin tuomioistuimen linjauksen mukaan operaattori voidaan velvoittaa estämään pääsy sisältöjä luvattomasti jakaville verkkosivustoille, vaikkei olisikaan näyttöä, että operaattorin asiakkaat käyttäisivät kyseistä sivustoa.
Itävallan korkeinoikeus sai käsiteltäväkseen teleoperaattori UPC Telekabelin ja kahden elokuvatuotantoyhtiön (Constantin Film Verleih ja Wega Filmproduktionsgesellschaft) riidan, joka koski kino.to-suoratoistopalveluun pääsyn estämistä. Elokuvayhtiöiden sisältöjä oli luvattomasti saatavilla palvelussa, minkä takia UPC Telekabelin haluttiin estävän pääsyn palveluun.
Operaattorin mielestä se ei ole velvollinen toimaan näin, koska sillä ei ole minkäänlaista liiketoimintasuhdetta kino.to:n kanssa eikä ole edes näyttöä siitä, että operaattorin asiakkaat edes käyttäisivät palvelua. Korkein oikeus haki tulkinta-apua Euroopan unionin tuomioistuimelta tapauksen ratkaisemiseksi.
Ennen operaattoreille esitettäviä estomääräyksiä, oikeuden pitää tarkistaa täyttyvätkö kriteerit verkkopalvelun estämiseksi (aivan kuten tähänkin asti).

Lue myös nämä
Tägit
EU Euroopan Unioni
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.