Poliisihallitus ei ryhdy toimenpiteisiin Wikipedian rahankeräyksen takia

Manu Pitkänen
19. maaliskuuta, 2014 15:27

Poliisihallitus lähestyi suomenkielisen Wikipedia-verkkosanakirjan ylläpitäjiä helmikuun alussa pyytäen heiltä lausuntoa sivustolla käynnissä olleen varainkeruun takia. Ylläpitäjiltä pyydettiin selvennystä miksi sivustolle on laitettu varainkeruuta mainostava banneri ja miksi sitä ei tulisi pitää rahankeräyksenä. Poliisihallitus epäili rahankeruuta laittomaksi, koska sitä varten ei ole haettu lupaa.
Vaikka Wikipediaa julkaistaankin suomeksi, on se kuitenkin yhdysvaltalainen palvelu, jonka toiminta rahoitetaan yhdysvaltalaisen säätiön keräämillä varoilla. Tästä syystä varainkeruuta koskeva lausuntopyyntö ohjattiin Wikimedia Foundationin lakiosastolle.
Saamansa vastauksen perusteella Poliisihallitus on nyt todennut, ettei jatkotoimenpiteisiin ole mahdollisuutta ryhtyä, kertoo Yle Uutiset. Poliisihallituksella ei ole toimivaltaa kieltää tai hyväksyä toimintaa lainvastaisena tai lainmukaisena. Poliisihallitus pitää Wikipedian rahankeruuta yleishyödyllisenä toimintana, jota varten rahankeräyslupa on mahdollista saada.
Wikipedia on ainoa suomenkielinen tietosanakirja, jota päivitetään edelleen.

Lue myös nämä
Tägit
Wikipedia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.