PlayStation 4 jatkaa Xbox Onen päihittämistä

Matti Robinson
14. maaliskuuta, 2014 10:16

PlayStation 4 on ollut uuden sukupolven konsoleista se selvästi myydympi. Tämä ei varmasti ole täysin odottamatonta, sillä PS4 on ollut myynnissä selkeästi useammassa maassa. Esimerkiksi Suomessa ja seitsemässä muussa maassa Xbox Onen julkaisu siirtyi vuodelle 2014.
Xbox on kuitenkin saanut uusimpien Yhdysvaltojen myyntilukujen perusteella kiinni PlayStation 4:n etumatkaa. Viimeisen kuukauden aikana Sony myi noin 287 000 konsolia ja Microsoft siitä noin 90 prosenttia eli 258 000 laitetta. On kuitenkin huomattavaa, että Yhdysvallat on Xbox Onelle suosiollinen markkina ja Euroopassa ja erityisesti Aasiassa PlayStation on suositumpi.
Tähän mennessä PlayStation 4 -konsolia on myyty VGChartzin arvioiden mukaan 6,1 miljoonaa kappaletta, kun Xbox Onen myyntiluvut jäävät 3,7 miljoonaan.
Xbox on laitteista kalliimpi, joka saattaa myös vaikuttaa myyntilukuihin. Loppujen lopuksi on kuitenkin vaikea sanoa kuinka paljon enemmän voittoa (tai vähemmän tappiota) Microsoft tekee 100 dollaria kallimpaa konsolia kohti, jos ollenkaan.
Taisto on kuitenkin kovasti vielä lapsen kengissä, joka näkyy pelimyynnistä. Uuteen sukupolveen siirtyminen vie vielä aikaa ja Microsoftin konsolilta julkaisuja uusissa maissa. Sitten näemme todella miten konsolit vertautuvat maailmanlaajuisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Microsoft Sony PlayStation 4 Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.