Thurrott: Microsoft on tekemässä kardinaalivirheen

Manu Pitkänen
10. helmikuuta, 2014 16:03

Mainetta Microsoft-asiantuntijana niittänyt Paul Thurrott kritisoi suorin sanoin Windowsin nykyistä tilaa ja suuntaa, johon se on Windows 8.1 Update 1 -päivityksen perusteella menossa. Thurrottin mukaan Windowsista on tulossa sekahedelmäsoppa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, mutta ei lopulta mitään kenellekään.
Thurrottin mielestä Microsoftilta puuttuu selkeä visio siitä mitä Windowsin kuuluisi olla ja miten sillä kuuluisi työskennellä. Selkeän vision puutteen vuoksi yhtiö on joutunut väkisin yhdistämään kaksi erilaista käyttöliittymää yhteen pakettiin, eli työpöydän ja kosketusnäytöille sopivan Metro-palikkanäkymän, ja mahdollistamaan asioiden suorittamisen monella eri tavalla. Windowsin monimuotoisuutta lisää se, että x86- ja ARM-laitteille on omat käyttöjärjestelmänsä. Pyrkimys miellyttämään kaikkia on Thurrottin mielestä kardinaalivirhe, johon Microsoft on aiemminkin langennut.
Yhtiö yrittää miellyttää mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa, oli heidän kokoonpanonsa millainen tahansa. Keväällä julkaistavassa Update 1:ssa näitä erillään olleita näkymiä yritetään sekoittaa toisiinsa, kuten aiemmassa uutisessa kerroimme.
Microsoftin tulisi Thurrottin mukaan hyväksyä se fakta, ettei Windows voi olla jokaisen mieleen. Ohjelmistojätin tulisikin nyt keskittyä täysin niihin asiakkaisiin, jotka oikeasti käyttävät Windowsia ja yrittää tehdä käyttöjärjestelmä heidän tarkoituksiinsa sopiva. Microsoftin tulisi lopettaa tablet-käyttäjien perään kuolaaminen ja keskittyä työpöytäkäyttäjiin.
"Windows 8 -katastrofista" Thurrott syyttää Windows-pomo Steven Sinofskyä, joka jätti tehtävänsä Microsoftilla heti Windows 8:n julkaisun jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows RT Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.