Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen

Manu Pitkänen
5. helmikuuta, 2014 14:20

Google ja Euroopan komissio ovat päässeet alustavaan sopuun kolme vuotta kestäneestä tutkinnasta, jossa hakukonejättiä epäiltiin määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Komissio on tutkinut Googlen touhuja vuodesta 2010 lähtien ja viime vuonna Google tarjosi Euroopan komissiolle useamman sovintoehdotuksen. Microsoftin, Nokian, Expedian ja muiden muodostama FairSearch-ryhmittymä on kritisoinut Googlen ehdotuksia. Tuorein ehdotus on kuitenkin sellainen, jonka EU olisi valmis hyväksymään. Ennen laillisesti sitovan sopimuksen allekirjoitusta, komissio haluaa keskustella Googlen kilpailijoiden kanssa.
Sovintoehdotuksen perusteella Googlen tulee esittää hakutuloksissa sen oma palvelupromoa kohden kolme Googlen kilpailijan palveluun johtavaa linkkiä, jotka valitaan "objektiivisin metodein". Tämän lisäksi Google on luvannut luopua yksinoikeuspykälistään, jotka ovat estäneet sen mainosverkossa esitettävien mainoskampanjoiden esittämisen kilpailijoiden palveluissa.
Mikäli komissio olisi päätynyt rankaisemaan Googlea sakolla, olisi se ollut 10 prosenttia vuoden 2012 liikevaihdosta. Summa olisi noussut noin viiteen miljardiin dollariin

Lue myös nämä
Tägit
Google EU Euroopan komissio Euroopan Unioni
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.