Windows 8.1:n Modern-sovellukset tekevät tuloa työpöydälle

Manu Pitkänen
22. tammikuuta, 2014 13:14

Venäläinen WZor on julkaissut uusia ruutukaappauskuvia Windows 8.1:lle tarkoitetusta ominaisuuspäivityksestä. Update 1:ksi kutsutun päivityksen julkaisu on ajoitettu huhtikuulle, ohjelmointityö pitäisi olla valmista maaliskuussa.
Windows 8.1 Update 1:n julkaisuaikataulu on sovitettu Windows Phone 8.1:n kanssa yhteen ja Mary Jo Foleyn tietojen mukaan tavoitteena on yhdenmukaistaa käyttöjärjestelmien ohjelmointirajapintoja. Paljoa muuta tietoa käyttöjärjestelmäpäivityksestä ei ole liikkunut.
WZorin julkaisemat ruutukaappauskuvat kuitenkin paljastavat, että Microsoft aikoisi mahdollistaa Modern-sovellusten ("Metro-ohjelmat") kiinnittämisen työpöytänäkymän tehtäväpalkkiin. Tämä on merkki siitä, että Microsoft aikoisi hälventää työpöytä- ja aloitusnäyttönäkymien välistä kahtiajakoa.
Seuraava looginen kehitysaskel olisi mahdollistaa Modern-ohjelmien suorittaminen työpöydällä ikkunoidusti. Huhujen mukaan tällainen ominaisuus olisi tulossa Windows 9:ään, jonka on määrä valmistua ensi vuoden kevääseen mennessä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.