Sonyn PlayStation Now -pilvipelipalvelu sisältääkin näillä näkymin erikoisia rajoituksia

Juha Tuppi
9. tammikuuta, 2014 16:56

Sony julkisti alkuviikosta PlayStation Now -pilvipelipalvelunsa, joka mahdollistaa muun muassa vanhojen pelien suoratoiston PlayStation -konsolien lisäksi myös tableteilla, älypuhelimilla sekä Sonyn uusissa Bravia-televisioissa. Alkuinnostuksen laannuttua palvelusta on kuitenkin paljastunut myös pieniä kauneusvirheitä.
Vaikka PlayStation Now -palvelu mahdollistaakin vanhojen pelien pelaamisen pilvipalvelun kautta, CVG:n haastatteleman Sony PlayStationin laitteistomarkkinoinnin johtajan John Kollerin mukaan vanhojen pelien omistaminen levymuodossa ei ainakaan tällä haavaa tarkoita sitä, että pelien digitaalisiin versioihin pääsisi käsiksi ilmaiseksi palvelussa. Tämän perusteella PlayStation 4:n omistajat eivät siis hyödy vanhoista PS3-peleistään uudella konsolilla.
Lisäksi palvelu edellyttää Sonyn DualShock 3 -peliohjaimen käyttöä kaikilla muilla laitteilla kuin PlayStation 4 -konsolilla, jossa toimii DualShock 4 -ohjain, ja PlayStation Vita -käsikonsolilla, joka hyödyntää omia kontrollejaan. Rajoitus vaikuttaa oudolta ottaen huomioon palvelun saatavuuden tableteille ja älypuhelimille, mutta sen takana on Kollerin mukaan pelikokemuksen suunnittelu Sonyn omien peliohjainten pohjalta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony PlayStation Now
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.