Oksanen: Tekijänoikeusasioiden tasapuolinen käsittely ei kuulu sivistysvaliokunnan tapoihin

Manu Pitkänen
22. lokakuuta, 2013 14:35

Ville Oksanen kritisoi uudessa blogikirjoituksessaan sivistysvaliokunnan yksipuolista tapaa valmistella aloitteita. Esimerkkinä hän antaa viimeviikkoisen kokouksen, jossa sivistysvaliokunta kuuli asiantuntijoiden mietteitä hallituksen valmistelemista tekijänoikeuslakimuutoksista.
Valiokunnan kuuntelemat asiantuntijat edustivat suurimmaksi osaksi luovaa alaa, joiden oikeuksia tekijänoikeuslaissa määritellään. Oksanen ihmettelee miksei sivistysvaliokunnan kuultavana ollut ainuttakaan opetusalan tai kuluttajien oikeuksien puolesta puhuvaa edustajaa, vaikka lakimuutokset koskevat myös näitä ryhmiä.
Helsingin Sanomat osoitti jo keväällä, että tekijänoikeuteen liittyvissä asioissa kuullaan lähinnä tekijänoikeuksia puolustavien ryhmien lobbareiden ääntä. Muut osapuolet eivät pääse käyttämään ääntä.
Valiokunnille voi jättää myös kirjallisia lausuntoja, mutta Oksasen mukaan ne hukkuvat tehokkaasti muuhun "A4-saasteeseen".
Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite menee sivistysvaliokunnan käsiteltäväksi. Oksanen ei ole järin toiveikas, että se saisi tasapuolisen käsittelyn.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeus Järkeä tekijänoikeuslakiin Sivistysvaliokunta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.