Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite pääsee eduskunnan käsittelyyn

Manu Pitkänen
2. lokakuuta, 2013 16:16

Väestörekisterikeskus on näyttänyt vihreää valoa Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen etenemiselle eduskunnan käsittelyyn. Väestörekisterikeskuksen suorittaman tarkistuslaskennan mukaan lakialoite keräsi 51 801 kannatusilmoitusta.
Aloitteen pääseminen eduskuntakäsittelyyn oli varma asia jo kesällä, sillä sitä kannatti määräaikaan mennessä Kansalaisaloite.fi-palvelussa 50 025 (eduskuntakäsittelyyn pääsee 50 000 allekirjoituksella). Yhteensä aloite keräsi 53 000 ääntä, joista osan Väestörekisterikeskus hylkäsi tarkistuslaskennassaan.
Aloitteella halutaan parantaa artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa, unohtamatta kuitenkaan sisältöjen käyttäjien (kuten opetuslaitokset ja verkkopalvelut) tarpeita. Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteessa ehdotetaan myös, että laittomasta lähteestä lataamista rangaistaisiin tekijänoikeusrikkomuksena. Tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta.
"Odotamme, että aloite käsitellään eduskunnassa pykälä pykälältä. Kaikkia ehdotuksia ei saa kaataa sillä perusteella, että jokin yksittäinen ehdotus koetaan pulmalliseksi. Tiedämme, että monet aloitteen kohdat jakavat eduskuntaa. Kansanedustajille tulee kuitenkin taata mahdollisuus osoittaa kantansa äänestyksen kautta", sanoo aloitteen edustaja Joonas Pekkanen.

Lue myös nämä
Tägit
Järkeä tekijänoikeuslakiin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.