Nvidialta loanheittokampanja AMD:n tuotejulkistuksen myötä?

Panu Roivas
23. syyskuuta, 2013 16:56

Suomessa ei ehkä olla totuttu näkeämään suuren maailman tyylisiä loanheittokampanjoita edes politiikassa saati sitten yritysten välillä, mutta AMD:lle ja Nvidia:lle agressiivisemmat PR-taktiikat eivät liene vieraita. Tällä kertaa Nvidian epäillään usuttaneen tekniikkasivustoja tekemään negatiivisia artikkeleita AMD:n ongelmista Crossfire-kokoonpanojen kanssa.
Bright Side of News -verkkosivusto on vastikään rynnännyt AMD:n tueksi vihjaamalla, että vastikään ilmestyneiden AMD:n Crossfireen ja sen ongelmiin 4K- ja Eyefinitykäytössä liittyvien artikkelien taustapiruna toimisi Nvidia, joka on toimittanut kyseisille sivustoille 4K-näyttöjä ja testiohjelmia kyseisiä artikkeleita varten.
Muun muassa Techreport on myöntänyt, että Nvidia on ottanut yhteyttä muutamiin sivustoihin näissä merkeissä, tarjoten testattavaksi 4K-näyttöjä ja FCAT-sovellusta jolla mitataan ruudunpäivityksen todellista sulavuutta. AMD on ollut ongelmissa ns. stutteroinnin kanssa, joka ei näy perinteisissä FPS-lukemissa, ja ongelma on erityisen suuri Crossfire-kokoonpanoilla. AMD julkaisi vastikään beta-ajurit ongelman korjaamiseksi, mutta kyseinen ajuri ei tue Eyefinity-kokoonpanoja eikä 4K-näyttöjä. AMD on luvannut korjata ongelmat, mutta ei ole antanut beta-ajurin jälkeen korjaukselle aikataulua.

BSN viittaa artikkelissa erityisesti PCPerspective-verkkosivuston tekemään artikkeliin, jonka mukaan AMD:n nykyinen tilanne Crossfiren ja Eyefinityn ja 4K-monitorien osalta on synkkää katseltavaa. Soppaa sekoittamaan tuli AMD:n Roy Taylor, joka yllättäen linkkasi Twitterissä BSN:n artikkeliin.



PCPerspectiven artikkelista vastaava Ryan Shrout tuohtui vastaavasti väitteestä, että artikkeli olisi tuotosta Nvidian loanheittokampanjasta. Shroutin mukaan artikkelia oli valmisteltu pitkään ja myös AMD:n mielipidettä oli kyselty useaan kertaan, ja AMD oli käytännössä pyrkinyt lähinnä viivyttelemään tai estämään artikkelin julkaisun.

AMD aikoo julkaista tällä viikolla uuden lippulaivanäytönohjaimen, ja GPU 14' Tech Day -tapahtumassa keskitytään kuulemma erityisesti 4K-näyttöihin joita varten epäilemättä tarvitsee tehokkaan näytönohjaimen. Ei ole siis yllättävää, että Nvidia houkuttelee arvostelijoita osoittamaan syyttävällä sormella AMD:n ongelmia, ja AMD:n tapauksessa lienee parempi pysytellä mahdollisimman hiljaa ennen kuin ongelmat on korjattu.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA AMD Radeon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.