Google: "Jos käytät Gmailia, ei kannata odottaa yksityisyyttä"

Valtteri Ahonen
14. elokuuta, 2013 10:44

Oikeudessa on meneillään joukkokanteen käsittely, jossa Google joutuu vastaamaan yksityisyyttä ja sen loukkaamista koskeviin syytöksiin. Yhtiön lakimiehiltä on kuultu varsin mielenkiintoisia lausuntoja käsittelyn aikana. Asiasta uutisoi Business Insider.
Lakijuttu sai alkunsa, kun Google yhtenäisti yksityisyyskäytäntöjään. Syytöksien mukaan uusi käytäntö estää kuluttajia valitsemasta, mille Googlen palveluille annetaan lupa käyttää yksityiseksi katsottuja tietoja, ja miltä palveluilta käyttö estetään. Lisäksi syytteissä kiinnitetään erityishuomiota Googlen sähköpostipalveluun ja sen kautta kerätyn tiedon käyttämiseen esimerkiksi hakutuloksissa.
Päivitys 15.8.2013: Googlen lausuntoja on tulkittu väärin.
Yhtiön puolustukseksi on muun muassa lausuttu, että ilmaista sähköpostipalvelua käyttävä ei voi tosissaan odottaa suojaa yksityisyydelleen. Tilannetta rinnastettiin tapaukseen, jossa joku lähettää kirjeen kollegalle, ja sitten yllättyy kun tämän sihteeri avaa sen. Sähköpostia lähettävä ei lausunnon mukaan voi yllättyä siitä, että hänen viestinsä prosessoidaan (automaattisesti) lähetyksen yhteydessä.
"Google on vihdoin julkisesti tunnustanut, ettei se välitä yksityisyydestä", kommentoi kuluttajien yksityisyyttä valvovan ja suojelevan Consumer Watchdogin johtaja John M. Simpson.

Lue myös nämä
Tägit
Google Gmail oikeusjuttu yksityisyys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.