Mozilla päivitti Firefoxin versioon 23

Sami Koivunen
6. elokuuta, 2013 21:09

Mozilla julkaisi tänään virallisesti 23:nnen vakaan version huippusuositusta Firefox-selaimesta. Päivityksiin lukeutui muun muassa uudistettu logo, suorituskykyparannuksia ja uusia sosiaaliseen mediaan ja sisällönestämiseen tarkoitettuja ominaisuuksia.
Logosta Firefox on pyrkinyt tekemään yksinkertaisemman ja häivyttämään 3D- sekä valoefektejä. Nykyinen logo muistuttaakin edellistä enemmän alkuperäistä Firefox-logoa.
Selaimen tietokoneversioille Mozilla on lisännyt sosiaalisen sisällön jakamiseen tarkoitetun painikkeen, jonka kuvake muistuttaa lentokonetta. Painikkeen avulla käyttäjä voi nopeasti jakaa selaamansa sivun esimerkiksi Facebookissa.
Tietokoneversioilla käyttäjälle annetaan nyt myös mahdollisuus selailla suojatumman HTTPS-protokollan kautta. Perusasetuksilla ominaisuus estää HTTP-protokollan kautta tulleita sivuelementtejä sekä turvallisilta että turvattomilta sivustoilta.
Windows-, Mac- ja Linux-versiolle tehdyt muutokset näkyvät täältä.
Firefoxin tänään päivitetyn Android-version uutena ominaisuutena osoiterivi piiloutuu käyttäjältä silloin, kun käyttäjä rullaa alaspäin. Lisäksi käyttäjä voi nyt vaihtaa oletushakukonetta ja lisätä RSS-syötteitä suoraan selaimesta haluttuun RSS-lukijaan. Android-version muutokset näkyvät täältä.
PC- ja Mac-versiot ovat ladattavissa mm. download.fi:stä:
Firefox (englanninkielinen) Windowsille
Firefox (suomenkielinen) Windowsille
Firefox (englanninkielinen) Macille
Firefox (suomenkielinen) Macille

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mozilla Firefox Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.