Microsoft laskemassa Surfacen Pro-versionkin hintaa

Teemu Laitila
5. elokuuta, 2013 11:02

Microsoft on alentamassa myös Surface-tablettinsa Pro-version hintaa. Alennukset ovat astuneet jo voimaan esimerkiksi Yhdysvalloissa ja muutamissa muissa maissa, mutta eivät Suomessa. Sekä 64 GB -version että 128 GB -version hinnat ovat laskeneet noin sadalla dollarilla eli kymmenellä prosentilla.
Alennukset ovat jatkoa heinäkuun puolivälissä tapahtuneille Surface RT -mallin hintaleikkauksille. Microsoftilla on ollut vaikeuksia saada myytyä rajallisemmalla Windows-versiolla varustettua Surface RT -tablettiaan ja yhtiö on myös itse myöntänyt, että laitteita on valmistettu liikaa kysyntään nähden. Varastoissa lojuvat Surface RT -tabletit johtivat 900 miljoonan dollarin alaskirjaukseen Microsoftin edellisessä osavuosikatsauksessa.
Tällä hetkellä 128 GB muistilla varustettu Surface Pro on hinnoiteltu Suomessa noin tuhanteen euroon ja jos muiden maiden alennusprosentit pätevät laajemmin, hinta tipahtaisi tulevaisuudessa noin 900 euroon.
Microsoftin mukaan alennuskampanja on vain väliaikainen kestäen elokuun loppuun saakka. Yhtiöltä odotetaan kuitenkin syksyn aikana uusia Surface-malleja, joten hintojen nostaminen takaisin alkuperäiselle tasolleen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Uusissa Surface-malleissa odotetaan päivityksiä esimerkiksi prosessorin osalta. Surface Pro perustunee tulevaisuudessa Intelin kesällä julkaisemiin Haswell-piireihin ja RT-versioon on huhuttu Qualcommin Snapdragon 800 -piiriä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft tabletit Microsoft Surface
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.