Galaxy S4 testiryhmän ensitunnelmat - voita SGS4 omaksi!

Jari Ketola
5. heinäkuuta, 2013 14:08

Haimme kesän kynnyksellä testaajia AfterDawnin testiryhmään testaamaan Samsung Galaxy S4 -älypuhelinta. Lukuisten hakemusten ja aikaisemmin kirjoitettujen Edukas.fi-käyttäjäarvioiden joukosta valitsimme testaajat, joiden ensituntemukset puhelimesta on nyt julkaistu.
Alla pienet poiminnat jokaisesta nyt julkaistusta ensiraportista. Testaajat pyrkivät vastaamaan parhaansa mukaan arvosteluihin kirjoitettuihin kommentteihin. Kommentoimalla testiryhmään kirjoitettuja juttuja (ensifiiliksiä, arvosteluja tai jälkitunnelmia) tai esittämällä kysymyksiä olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan yksi Galaxy S4 -puhelin.
Wipe2000:n ensituntuma oli positiivinen, mutta laitteen korkea hinta mietitytti. Myöskään "elämänkumppaniksi" ristiminen ei tuntunut luontevalta.

Jos nyt yhdellä sanalla pitäisi kuvata ensivaikutelmaa S4:stä, se olisi "positiivinen", mutta onpa sen hintalappukin melkoisen suolainen. Aika näyttänee, tuntuuko koko rahamäärälle saavan vastinetta.
--wipe2000

Lukitusnäytön "esiasennettu" teksti Elämänkumppani ärsytti jostain syystä suuresti, onneksi valikkoja hetken kahlaamalla löytyi paikka, josta ko. tekstin saa pois (tai vaihdettua).
--wipe2000

Anonyymi testaajamme yllättyi Galaxy S4:n pakkauksesta.
Oho, oli ihan ensimmäinen kommentti kun näin SGS 4 paketin. Ei blingblingiä, kallista pahvia, hienoja kuvia tms. Kierrätyspahvista tehty paketti. Toki tiukka ja tyylikäs pakkaus mutta yllätys.

Puhelimen reilun kokoinen (5") näyttö kiinnitti ep_:n huomion ja teki vaikutuksen niin positiivisesti...
Puhelimen käynnistyttyä ensimmäiseksi huomio kiinnittyy näyttöön, joka todella on upea. Pikseleitä ei erota edes hyvällä tahdolla ja näytön värit ovat kirkkaat sekä kontrasti hyvä. Näyttö onkin ensivaikutelmassa kaikkein paras asia.
--ep_
... kuin negatiivisestikin.
Jo heti alussa huomaa helposti, että näytölle ilmaantuu vierittäessä haamukuvia. Haamukuvat näkyvät jo hitaasti näyttöä vierittäessä.
--ep_

chococon mielestä Samsungilla on osattu keskittyä oleelliseen puhelinta suunniteltaessa.
Saatuaan puhelimen käteensä vierailulla ollut tyttäreni huudahti "Onpa kevyt!". Nämä ensireaktiot tiivistävät sen tosiasian, että Galaxy S4 ei pröystäile upealla designilla tai hienoilla materiaaleilla, vaan suunnittelussa on selkeästi keskitytty siihen mitä puhelimella voi tehdä ja millainen se on käyttää.
--chococo

Testiryhmä tulee kattamaan myös käytön työpuhelimena, sillä ric_91 korvasi Lumia 900:nsa SGS4:llä.
Päätin ottaa tämän uutukaisen heti kovaan käyttöön vaihtamalla sen työpuhelimekseni ja heittämällä Lumian pöytälaatikkoon. Näin tulen puhumaan tällä S4:lla useita tunteja päivässä ja käyttämään internettiä sekä WLAN:lla että 3G:llä. Myös kalenteri ja tekstinkäsittely tulee testattua tällä tavoin.
--ric_91

Verrokkina ric_91:llä toimii Lumia 900:n lisäksi myös Galaxy Note, joiden rinnalla SGS4 tuntuu kevyeltä.
Vaikka Noten ja S4:n näyttöjen kokoero on vaivaiset 0.3", niin tuo 50 gramman lisäpaino kyllä tuntuu helposti, eikä S4 väsytä käsiä yhtä nopeasti kuin Note tai Lumia esimerkiksi katsottaessa pitkiä videoita tai pitäessä puhelinta pitkään korvalla.
--ric_91

Kiitokset testaajille ensikommenteista ja mukavaa kesän jatkoa koko ryhmälle!
Ensifiilikset:


Lue myös nämä
Tägit
AfterDawn Samsung Galaxy S4 testiryhmä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.