Uusin Firefox on pitkästä aikaa selainsodan voittaja

Valtteri Ahonen
2. heinäkuuta, 2013 10:32

Tom's Hardwaren testien mukaan uusin Firefox-versio on napannut selainmaailman kruunun pitkäaikaiselta hallitsijalta Chromelta.
Esimerkiksi selaimen käynnistysajoissa Firefox 22 on selkeästi Chromea (27) vikkelämpi, oli avattavana sitten yksi tai useampi sivu kerralla. Niissä kategorioissa, joissa Chrome oli parempi, oli Firefox aivan kantapäissä kiinni, kun taas Chrome jäi monessa kohdassa enemmän jälkeen.
Testissä, jossa avattiin 40 välilehteä ja tarkasteltiin, kuinka luotettavasti selaimet saivat ne auki, joutui Firefox lataamaan vain yhden välilehden uudelleen, kun Chrome puolestaan sotki peräti 12 välilehteä. Selainkahinan kakkostilaa piti tässä tilastossa Opera 12, mutta yhteenvedossa norjalaisselain ei pärjännyt kovinkaan hyvin (työn alla oleva Opera Next pärjäsi sen sijaan kiitettävästi).
Firefoxin voitokkaan suorituksen lisäksi huomioitavaa on IE10:n kehno esitys. Microsoftin selain laahaa monissa asioissa perässä, vaikka pystyikin useissa kategorioissa kilpailemaan jopa voitosta.
Alla olevasta kuvasta selviävät useamman testin perusteella lasketut loppupisteet ja selainten paremmuusjärjestys.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Google Chrome Google Mozilla Opera Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.