Google kehittää omaa Android-pelikonsolia

Manu Pitkänen
28. kesäkuuta, 2013 9:18

Wall Street Journalin saamien tietojen mukaan Google kehittää parhaillaan omaa Android-konsolia. Markkinoilta löytyy jo muutamia Android-konsoleita, kuten Ouya, mutta yksikään suurempi valmistaja ei ole lähtenyt vielä bisnekseen mukaan. Keväällä Google esitteli Play-pelipalvelut.
Lehden tietojen mukaan Googlen päämääränä ei ole välttämättä lähteä haastamaan esimerkiksi Ouyaa, vaan kyse on pikemminkin defensiivisestä valmistelusta. Yhtiö nimittäin odottaa, että Apple hyppää pelibisnekseen mukaan lähitulevaisuudessa Apple TV -medialaitteen kautta. Apple lisäsi iOS 7 -kehitystyökaluihin rajapinnan peliohjaimia varten.
Konsolin lisäksi Google kehittää omaa Androidilla varustettua älykelloa sekä seuraajaa Nexus Q -medialaitteelle. Wall Street Journalin mukaan hakukoneyhtiö valmistautuu julkaisemaan ainakin yhden mainituista laitteista syksyllä, jolloin nähdään myös uusi versio Android-käyttöjärjestelmästä.
Edellisten hankkeiden lisäksi ainakin HP valmistelee omaa Androidilla varustetun kannettavan tietokoneen julkaisua. WSJ:n mukaan kyseessä on erilainen tuote kuin tähän asti nähdyt hybridit. Intel kertoi aiemmin keväällä, että markkinoille on tulossa vielä tämän vuoden aikana 200 dollaria maksavia Android-kannettavia.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.