DuckDuckGo-hakukone valtavassa nosteessa yksityisyyskohun siivittämänä

Valtteri Ahonen
19. kesäkuuta, 2013 12:09

Googlen kärvistellessä mediamylläkässä NSA:n tietojenkeruuohjelman vuoksi, ovat muutamat hieman tuntemattomammat hakukoneet kuin vaivihkaa nostaneet profiiliaan. Esimerkiksi hyvin yksityisyyttä varjeleva (kertoo sivusto itse) DuckDuckGo on rikkonut ennätyksensä liikennemäärissä selkeästi viime viikkoina.
DuckDuckGo:n oman twiitin mukaan miljoonan päivittäisen hakijan rajan rikkoutumiseen meni hakukoneelta 1445 päivää. Seuraavan miljoonan saavuttamiseen meni 483 päivää, kun 3 miljoonaan päivähakijaan yltäminen kesti vain kahdeksan. Lukuihin ei ole laskettu mukaan botteja, jotka käyvät sivulla päivittäin satojatuhansia kertoja. Asiasta uutisoi muun muassa Search Engine Land.



DuckDuckGo on hakukone, joka ei sanojensa mukaan talleta käyttäjistään yksityistä tietoa, toisin kuin esimerkiksi Google. Liikennemäärien kasvu osoittaa, että ihmiset ovat tällä hetkellä entistä huolestuneempia internetissä tapahtuvasta seurannasta. Google on yksi suurimmista (tai ainakin julkisimmista) seuraajista, joten sen palveluiden korvaaminen jollain muulla on luonnollinen askel kohti yksityisempää surffailua. Siitä, mikä nyt sitten on yksityisempi vaihtoehto, voi olla montaa mieltä.
SEL:n mukaan myös Startpage.com, joka niin ikään kertoo suojelevansa käyttäjiensä yksityisyyttä, on tehnyt oman liikenne-ennätyksensä hiljattain.

Lue myös nämä
Tägit
Google yksityisyys hakukone DuckDuckGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.