Komissaari Neelie Kroes haluaa eroon operaattoreiden roaming-maksuista

Manu Pitkänen
30. toukokuuta, 2013 13:17

Euroopan komission digitaalisesta ohjelmasta vastaava komissaari Neelie Kroes kertoi haluavansa luoda Euroopan telemarkkinoista yhden ja yhtenäisen.
Suunnitelma tarkoittaisi käytännössä sitä, että Euroopan sisällä matkustelevat eivät joutuisi maksamaan verkkovierailumaksua (ns. roaming-maksua). Puhelut, tekstiviestit ja datasiirto maksaisivat saman niin kotimaassa kuin ulkomailla (Euroopan sisällä). Euroopan parlamentti päätti vuosi sitten laskea porrastetusti operaattoreiden perimiä verkkovieralumaksuja. Hintojen lasku ei riitä Kroesille, vaan hän haluaa roaming-maksut kokonaan pois.
Kroes lupaa tehdä hartiavoimin töitä jotta hänen suunnitelmansa menisi läpi. Hänen toiveena on, että nimet saataisiin papereihin ennen ensi vuoden eurovaaleja. Kroes arvioi että muutoksen tehostava vaikutus on vuodessa 110 miljardia euroa.
Yksi ja yhtenäinen markkina-alue voi johtaa tilanteeseen, jossa operaattorit kilpailisivat "kotimaan markkinoilla" ulkomaalaisia pelureita vastaan.

I want EU 2 end mobile #roaming costs in #EU. I want EU 2 save the right 2 access open internet by guaranteeing #netneutrality Do u agree?

-- Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) May 30, 2013

Lue myös nämä
Tägit
EU Euroopan komissio Euroopan Unioni EU-parlamentti Neelie Kroes roaming verkkovierailumaksut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.